Skip to content

Bygninger

Børnehaven råder over et dejligt 400 kvm. stort hus. Huset er inddelt i to fløje med næsten samme opbygning.

Garderoben, som man kommer ind i, som det første, er stort og har mange funktioner – først og fremmest som opbevaring for børnenes overtøj, og skiftetøj. Det er herfra man går ud på legepladsen og det er her tørreskabene holder til. Der er desuden blevet plads til et stort dukkehus og gulvet er jævnligt omlagt til marker for traktorer.

Omdrejningspunktet i børnehaven er det store fællesrum, hvor køkkenet også befinder sig. Det er også her nogle af dagens måltider bliver indtaget, hvor der er samling og andre ting for hele børnehaven. Ved siden af køkkenet er der plads til et stort puderum, hvor energien rigtig kan bruges. Herinde sover også børnehavens småbørn til middag.

I forlængelse af køkkenet kommer børnehavens toiletter og pusleplads – der er god plads og rum til både at gå på toilet og vaske hænder i den lange vask.

Resten af denne fløj er fordelt i flere små rum og bliver kaldt Stjernen, der bliver brugt til mange forskellige lege og opgaver. Der er blandt andet dukkekrog, ”køretøjsrum” og plads til at sidde ved borde. Det er også her Spirerne (3 – 4 årige) holder til. De bruger rummet til at spise madpakker i, holde samlinger og lave emner, som kun er for dem.

Den anden fløj bliver brugt til flere ting – det er her dagplejerne holder legestue om fredagen. Det er her Koglerne (5 – 6 årige) holder til – de har kaldt rummet for Planeten. Herinde er der også plads til at bygge med store legoklodser og ofte er det rart at komme på besøg om fredagen, for lige at hilse på ”sin” dagplejemor og lege lidt med de mindre børn og de legesager, de har dernede.

Denne fløj er også særlig spændende for førskolebørnene, da det er her Målerlarven befinder sig – det er et dejligt stort rum med plads og stilhed til at fordybe sig i førskoleopgaver.

Desuden er der som i den anden fløj toiletrum med bruser, der er også toilet til handicappede i denne fløj. Rengøringen hører også til her med deres eget aflåste rum, hvor der er plads til alverden indenfor rengøring.

I forbindelse med garderoben har kontoret også sin plads. Det bliver brugt at både børn og voksne, da det ligger meget centralt i huset. Det er selvfølgelig her, hvor personalet har ting, som børn ikke skal have fingre i, men alligevel er der plads til at tegne ved bordet. Kontoret er ikke et meget brugt sted, da det ikke er her personalet opholder sig særlig meget i børnehavetiden.

Personalet har også deres egen garderobe og toilet i umiddelbar forlængelse af puderummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.